Heb je ooit glamping geprobeerd? Er zijn hard-core kampeerliefhebbers die zeggen dat als je niet ruw kunt zijn, het kamperen helemaal niet stoort. In dit artikel worden glamping en traditioneel kamperen vergeleken en vergeleken. Hopelijk waardeer je aan het einde de waarde van beide.

Wat is glamping?

Glamping wordt door veel buitenenthousiasten neergekeken. Waarom is dit? Om deze vraag te beantwoorden, moet u begrijpen wat glamping is.

Glamping staat voor glamoureus kamperen. Het is vergelijkbaar met kamperen omdat het je de mogelijkheid biedt om je terug te trekken in de natuur. Met glamping zijn er echter extra gemakken die u in een traditionele kampeersituatie niet zou hebben. Deze gemakken kunnen zijn: elektriciteit, een matras, een toilet en zelfs airconditioning.

Hoewel glamping duurder is dan traditioneel kamperen, is het meestal nog steeds goedkoper dan het huren van een hotelkamer. Het geld dat je bespaart, geeft je de mogelijkheid om naar meer exotische plaatsen te reizen, en camper huren amsterdam is een zoektocht die je bewust zou maken van de mogelijkheden die er zijn.

Sommige mensen kiezen er ook voor om hun eigen camper te huren of te kopen. De voordelen hiervan zijn dat je de ruimte echt kunt decoreren en personaliseren. Dit zou je meer opties geven omdat je toegang zou hebben tot traditionele campings en RV-campings.

Het nadeel hier is dat het kopen van een camper duur is en dat u zich zorgen moet maken over opslag en onderhoud. Voor sommigen kan deze extra verantwoordelijkheid en kosten stressvol zijn. Dat wil je niet, want het verslaat het doel van een vakantie.

Traditionele tent camping

Traditionele kampeerliefhebbers vinden het leuk om hun handen een beetje vies te krijgen. Ze zetten hun eigen tenten op, verzamelen brandhout en slapen op de grond. Liefhebbers van buiten kunnen voor deze optie kiezen omdat ze zich daardoor een onderdeel van de natuur voelen en niet alleen een waarnemer van de natuur. Wat is er eigenlijk nog meer te doen? Er is meestal geen internet of tv op een camping. Al je tijd doorbrengen voor een scherm zou het doel van dit soort vakantie verslaan.

Traditioneel kamperen op een tent is de goedkoopste van alle opties die in dit artikel worden uiteengezet, en is ook de meest toegankelijke. De meeste steden liggen binnen een uur van een traditionele camping, waardoor het de gemakkelijkste optie is voor een kort weekendje weg.

Het type buitenvakantie dat u kiest, hangt af van wat u uit uw tijd in de natuur wilt halen. Als u op zoek bent naar een snelle weekendtrip, zijn tentcampings misschien toegankelijker. Als u geïnteresseerd bent in een reis die meer dan een paar dagen duurt, is het misschien de moeite waard om te investeren in het extra comfort dat glamping biedt.

Met glamping kunt u decomprimeren en ontspannen in het vogelgezang en de wind zonder extra verantwoordelijkheden. Tentkamperen stelt je bloot aan de elementen en het dwingt je om je handen vuil te maken. Sommigen zijn van mening dat dit is wat ze nodig hebben om echt het gevoel te hebben dat ze de druk van het dagelijks leven zijn ontsnapt. Dit is geen beslissing over leven of dood, dus probeer beide en kijk wat het beste voor u werkt!